Loading nanoRepCustomer Support Software

Lefedettség

A MinDig TV, ingyenes és a MinDig TV Extra fizetős tv szolgáltatás legfontosabb előnye flexibilitás, hordozhatóság és egyszerűség. Ha rendelkezünk megfelelő vételi eszközökkel, kifogástalan digitális kép- és hangminőség, kényelmes kezelhetőség (pl. elektronikus műsorújság) jellemzi.

A MinDig TV a szolgáltatás indulásakor, 2008 decemberében a lakosság közel 60%-a számára volt elérhető, a műsorszórás telephelyről indult meg. A hálózat 2009-ben újabb 11 telephellyel bővült, melynek következtében már a lakosság 88%-a tudta venni a digitális adást.
2010 során további 15 telephelyről indult meg a digitális földfelszíni televíziós műsorszórás, ezáltal a lakossági lefedettség elérte a 95%-ot.
2011 áprilisában elindult a harmincadik telephelyről, a Karancs csúcsáról a digitális sugárzás. 2011 végén 3 gerincadóról (Miskolc-Avas, Fehérgyarmat, Aggtelek) és további 17 telephelyről indult el a sugárzás, melynek eredményeképpen a DVB-T telephelyek száma elérte az ötvenet. A lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladta a 98 százalékot. 2012 végéig további 16 telephelyről indult el a szolgáltatás.
2013. augusztus elején 6 új, majd november 1-jén további 19 telephelyről indult el a digitális sugárzás, így összesen 90 telephelyről sugározzuk a digitális földfelszíni televíziós adásokat, a lakossági lefedettség pedig elérte a 99%-ot.

Az alábbi linkre kattintva ellenőrizheti, hogy az Ön lakóhelyén van e lehetőség a Szolgáltatás igénybevételére.

Lefedettségi térkép és utca házszám szintű adatbázis a lefedettég ellenőrzéséhez és az antenna behangoláshoz elérhető itt!

DVB-T országos lefedettség 2015. június